facebook
| nl | fr

Dubai: mega Fam & Fun trip

TM 393 - 03/03/2017 - STUDIEREIS

Dubai werkt een beetje als een teletijdmachine: ze katapulteert de bezoeker van bedoeïententen naar wolkenkrabbers en van kamelen naar luxeauto’s. Voor heel wat van wat hier te zien of gepland is, volstaan enkel superlatieven: de hoogste toren ter wereld (Burj Khalifa), de grootste shopping mall (Dubai Mall), het  grootste overdekte themapark ter wereld (IMG World of Adventures), een van de meest luxueuze hotels (Burj Al Arab), het hoogste hotel (JW Marriott Marquis),… . Je noemt het en Dubai heeft het. En wat gepland is (The Tower) wordt nog hoger, groter en mooier. In 2015 bezochten zo’n 14 miljoen toeristen de stadstaat Dubai. Voor 2020 is de goal 20 miljoen. Om die te halen, investeert men ook heel wat in infrastructuur voor families.


[+]
Nijlcruise 7Plus: cocktail van rust, zon en cultuur

TM 392 - 10/02/2017 - STUDIEREIS

Egypte is een geschenk van de Nijl. Al eeuwen geeft de machtige rivier leven aan het anders zo dorre land. Dat voel je het best op een comfortabel cruiseschip dat je van de ene naar de andere bezienswaardigheid brengt. Een cruise op de Nijl is als een cocktail van rust, zon en cultuur. Tien reisagenten proefden samen met Egypte-specialist 7Plus van deze verslavende mix en ontdekten waarom een Nijlcruise voor veel van hun klanten een ultieme droom is en blijft.


[+]
Belgische autocaristen, de Aube en het Jaar van Renoir

TM 392 - 10/02/2017 - STUDIEREIS

De Champagnestreek mag gerust tot de klassiekers gerekend worden die coach operators in ons land aanbieden. Vooral Reims en Epernay gelden als bestemmingen die sowieso het water in de mond laten komen. Het Franse departement Aube, zo’n 100 km meer zuidwaarts gelegen, behoort nog steeds tot de regio Champagne. Alleen is dit verderliggende gedeelte duidelijk minder gegeerd bij het autocarpubliek. Nochtans kopen heel wat grote wijnproducenten uit het hart van de Champagne druiven uit de Aube massaal op; bij uitstek de pinot noir gedijt uitstekend in deze terroir.


[+]
Gambia, waar het glimlachen werd bedacht

TM 390 - 30/12/2016 - STUDIEREIS

Sinds oktober vliegt TUI fly twee keer per week naar Gambia: 'The Smiling Coast of Afrika'. Toerisme kreeg er echter in 2014 een enorme klap door het uitbreken van de ebola epidemie in West-Afrika. Maar dat is achter de rug en de Gambianen zien de toekomst rooskleurig. Kan dit land nu de terugval in een aantal andere Afrikaanse landen opvangen?
[+]