| nl | fr

HOTELLERIE

RIU stelt trots Plaza New York Times Square voor

RIU Hotels & Resorts lanceerde in 2010 RIU Plaza, haar nieuwe lijn van stadshotels. Na Panama, Guadalajara, Miami Beach en Berlijn is einde maart –weliswaar met flink wat vertraging- New York Times Square geopend. Een pareltje…

Zowat zes jaar geleden startte RIU met de bouw van nieuwe stadshotels. Deze hotels liggen in het hart van de grote steden en bieden uitstekende voorzieningen, waaronder familiekamers en VIP-kamers, een uitmuntend gastronomisch aanbod en de bekende RIU service. Na enkele maanden vertraging –vergunningen en formaliteiten zijn in de USA niet minnetjes- opende einde maart RIU Plaza New York Times Square. Waar vroeger een gigantische parking was, torent nu een prachtig stadshotel met veel glas en ruimte en mag het de eerste maanden al een bezetting van meer dan 90% procent noteren. Weliswaar nog niet op volle capaciteit want op het hoogste gedeelte, de 29ste verdieping, komen er later dit jaar nog een aantal juniors suites en een Royal suite. Dat zal het totaal op bijna 650 kamers brengen. Ook een eigen ‘Fashion’ restaurant, op de hoek van de straat en palend aan het hotel, opent nog over enkele maanden.

Ontbijten in hotel

Alhoewel New York nooit een traditie van ontbijten in het hotel heeft gehad, wilde RIU daarop toch een uitzondering maken. Joana Tormo, general manager RIU Plaza New York Times Square, hecht veel belang aan dat nieuwe restaurantgedeelte: “Onze vaste klanten, waaronder veel Europeanen, kennen ons uitgebreid ontbijtbuffet van andere RIU-hotels en drongen er op aan om dat ook in New York aan te kunnen bieden. Wij zijn aan die wensen tegemoet gekomen, vandaar die uitgebreide ontbijtkeuze in het hotel. Culinair zit het zeker goed: het ontbijt is bijzonder uitgebreid met zoete en hartige lekkernijen en live cooking (n.v.d.r.: niet inbegrepen, ter plaatse bij te boeken). Een ander opvallend verschijnsel in ons hotel in New York is de lichtheid en kenmerkend is vooral haar avantgardistisch kader. De meeste hotels in New York zijn vrij donker en dat wilden we met ons nieuw hotel te allen tijde vermijden.”

Grootste investering ooit

Het prijskaartje van dit enorme project bedroeg uiteindelijk 310 miljoen dollar of veruit de grootste investering in de geschiedenis van de RIU-Groep. Joana Tormo: “We beschouwen dit hotel als de perfecte plek voor citytrippers die méér willen dan een gewone slaapplek. De Plaza-filosofie indachtig mikken we zowel op de zakenreiziger als de leisure klant die op zoek zijn naar een uitstekende en centrale locatie midden in een stad. Toch menen we dat ruim drievierden van ons cliënteel leisure zal zijn, al zijn de faciliteiten voor zakenreizigers niet gering: twee vergaderzalen met een capaciteit van 70 en 75 mensen die uitgerust zijn met audiovisuele apparatuur, alle kamers hebben gratis wifi verbinding, in het hotel is een fitnessruimte met de nieuwste en modernste apparatuur en het hotel ligt niet ver van de twee grote luchthavens van New York.”

Tweede hotel komt er ook

Het was altijd een grote droom van CEO Luis Riu geweest om een eigen hotel te kunnen bouwen in New York. Bijna tien jaar duurde het vooraleer een geschikte en commerciële locatie kon gevonden worden. De eerste maanden na de opening waren al meteen een voltreffer met daarbij opvallend veel Belgen aan de incheckbalie. Joana Tormo: “Belgen zijn sowieso al een heel belangrijk en trouw publiek. Nu New York volop boomt, boeken ze ook graag een hotel dat hen vertrouwt is. In de avenue van ons hotel bevindt zich een mix van tientallen restaurantjes en uiteraard waren al die horecamensen bijzonder blij met de komst van RIU. Wij tevreden en iedereen blij. Misschien kan ik je in dat verband nog een geheim verklappen. Er komt binnen afzienbare tijd vrijwel zeker een tweede stadshotel in hartje New York. Uiteraard wordt het hier ook zoeken naar een formidabele locatie.”


Joana Tormo en Diego Alonso Serrano (front desk manager).