facebook
| nl | fr

Newsflash

Bali: uitbarsting Agung vulkaan

De Agung vulkaan in Bali zal zo goed als zeker uitbarsten, de vraag is enkel nog wanneer. Grootschalige evacuaties werden op touw gezet, meer dan 122.000 mensen werden reeds geëvacueerd. Wat met de Belgische toeristen ter plekke? Travel Magazine ontving reeds een update van enkele to’s over de huidige gang van zaken en de maatregelen die ze (zullen) treffen:

Paul Ryckaseys, Imagine: “Wij hebben enkele vragen gekregen van klanten ter plaatse en hebben een paar rondreizen licht moeten aanpassen. Momenteel verblijven er uiteraard geen Imagine-klanten meer binnen de gevarenzone van 15km rond de vulkaan. Wij monitoren constant de situatie in samenspraak met onze lokale agent en kunnen ten allen tijde circuits aanpassen indien nodig. Het is onmogelijk om al op voorhand voorspellingen te maken omdat niemand weet wanneer de vulkaan zal uitbarsten, met welke kracht, wat de windrichting op moment zal zijn,…”

Lieven Bossaert, Travelworld: “Op zich ondervinden klanten momenteel geen hinder van de mogelijke vulkaansuitbarsting. De vulkaan ligt op zo’n 75 kilometer van het toeristische hart van Bali. De mensen die geëvacueerd werden, zijn vooral lokale inwoners die vlak aan de vulkaan wonen. De toeristische dienst van Bali roept reizigers op om nog steeds naar Bali af te reizen en benadrukt dat er geen direct gevaar is voor toeristen.  Het enige waarvoor gevreesd wordt bij een uitbarsting is dat de assen er voor zullen zorgen dat het luchtruim dient afgesloten te worden. Moest dit gebeuren is er sowieso al een plan B voorzien en zullen klanten naar bv. Lombok of Surabaya gebracht worden om van daaruit huiswaarts te keren. Wij volgen de situatie meermaals daags op met ons team ter plaatse en staan natuurlijk de klok rond ter beschikking van onze klanten/reisagenten.”

Previous   Next