facebook
| nl | fr

Newsflash

“Rififi in Arthema-land”

Er gingen al enige tijd allerlei geruchten over het verdwijnen – stopzetten – beëindigen van de to-activiteiten van niche-to Arthema uit Brussel, verzekerd bij Amlin Reisverzekeringen. De laatste twee bedienden op het Brusselse bureau, zijn de jongste twee weken in ziekteverlof en de vroegere bezieler en oorspronkelijke stichter van Arthema, Meziane Meziant (55 jaar), sinds de overname in 2014 door Emirati Five Continents Group, gewone bediende, heeft wegens ziekte, burn-out en operationele ingrepen het bedrijf al in oktober 2016 verlaten.

Geschiedenis

Arthema startte als niche-to gespecialiseerd op Egypte, VAE, Azië en het Midden-Oosten in 2002-2003 op de Brusselse Vismarkt. Tien jaar lang was Arthema een trouwe niche-speler in het Belgische reislandschap met een strikt toepassen van een ethisch handvest dat jarenlang op de website terug te vinden was.

Na het faillissement in juni 2012 nam Desti-Travel uit Schaarbeek het bedrijf over en een jaar later stappen Alain Degen (Tradepack CVBA Holding) en de Luxemburgse groep Sales-Lentz met 20% in het kapitaal (die ze na 1 jaar opnieuw verlaten) waarbij de Five Continents groep uit de Emiraten in de herfst 2014, 80% overneemt.

De Emirati groep wordt eigenlijk beheerd door twee Libanese entrepreneurs, waarbij de ene zich nu al een hele tijd in Libanon bevindt en de andere in Nigeria.

De zaakvoerders hebben – volgens insiders en commentaren op de sociale media - blijkbaar de jongste maanden diverse incoming partners niet meer betaald, hoewel de jonge bedienden op het Brusselse kantoor nog altijd de verkoop verzetten.

Ongetwijfeld werk op de plank voor de Cocof (Franstalige gemeenschapsinstantie van de toeristische licentiedragers) en verzekeringen Amlin (die uiteraard wettelijk pas kan ingrijpen indien er een officiële aanvraag tot faillissement is ingediend, de Nationale Bank heeft deze in ieder geval deze morgen nog niet ontvangen).

Wordt vervolgd. 


Previous   Next