facebook
| nl | fr

News

Marleen Wyckmans overleden

Het bekende communicatiegezicht van Air France KLM Belux, Marleen Wyckmans, is donderdag op 58-jarige leeftijd thuis in Kontich overleden. Marleen had er al een parcours van 27 jaar bij KLM op zitten, toen ze na de fusie met Air France (nu tien jaar geleden), marketing communication manager Air France KLM Belux werd. Alles samen goed voor een ongeëvenaarde carrière van 37 jaar trouwe dienst. Marleen Wyckmans studeerde af in 1978 aan het Coloma Instituut Toerisme Mechelen, vandaag Thomas More Hogeschool. Tijdens de vakantieperiodes werkte ze al als gids. Op 16 augustus 1978 startte ze bij Reizen Wirtz op de Keizerlei in Antwerpen en op 15 april 1980 begon haar carrière bij KLM in Antwerpen, dat toen nog een regionaal kantoor had in de Scheldestad. Ze maakte enkele jaren later de verhuis mee naar Brussel en bleef gedurende al die jaren voor de hele reiswereld een alom gerespecteerde collega, op en top professioneel, gedreven door passie, anticiperend op onverwachte wendingen in de dagelijkse toeristische business, maar vooral ook enorm trouw en loyaal aan haar bedrijf, collega’s en vrienden. In naam van het hele Travel Magazine team, veel sterkte aan echtgenoot Luc en dochters Emilie en Caroline en hun partners.

 

Brussels Airlines verlengt samenwerking met Club Med
Brussels Airlines en Club Med hebben hun samenwerkingsovereenkomst met twee jaar verlengd. Hierdoor blijft Brussels Airlines de favoriete vliegpartner van Club Med op de Belgische markt. 

BTO: distributiekost Lufthansa blijft doorn in het oog voor vele reisbureaus
Op 1 september 2015 voerde de Lufthansa Groep de zogenaamde Distribution Cost Charge (DCC) in. BTO: "Wie een ticket boekt via een  GDS systeem moest vanaf dan een bijkomende surcharge van 16 euro betalen.  Door de invoering van de DCC wil Lufthansa de invloed van de GDS systemen breken en de rechtstreekse verkoop stimuleren."

Ryanair verkoopt nu ook verre vluchten, van Air Europa
Ryanair is een intense samenwerking aangegaan met Air Europa.

Brussels Airlines blijft trouw aan Airbus A330
In de loop van 2018 en 2019 vervangt Brussels Airlines zeven van haar tien langeafstandsvliegtuigen.

VLM Airlines verkrijgt vliegvergunning voor Slovenië
VLM Airlines heeft zijn vliegvergunning voor Slovenië op zak. Dat bevestigt directeur Harm Prins aan onze redactie.

Alitalia: 'Chapter 11' maar business as usual
De raad van bestuur van de Italiaanse luchtvaartmaatschappij Alitalia heeft vandaag dinsdag 2 mei unaniem besloten om de regering in Rome te vragen om de maatschappij onder het toezicht van een bijzonder bewindvoerder te plaatsen.