| nl | fr

Club Marvy: architecturale parel

In mei opent Club Marvy haar deuren in Turkije. Waar vroeger Paloma Club Sultan lag, worden momenteel de fundamenten gelegd van het nieuwe hotellabel Club Marvy te Özdere, op enkele kilometers van Izmir. Fahrettin Aykut werd aangesteld als architect en kreeg de opdracht om op de site een dorp te creëren, gebaseerd op natuur, authenticiteit, smaak en genieten.

Eenvoud siert

Club Marvy moet een weerspiegeling worden van de Egeïsche levensstijl. Het nieuwe hotel zal volledig draaien om natuur en authenticiteit. Het nieuwe all-in concept van Paloma Hotels moet iets memorabels worden, een klassevol all-in hotel dat een hogere klasse aanspreekt. Architect Fahrettin Aykut is de man die dit waar zal maken. Met zijn architectenbureau FAAR (Fahrettin Aykut Area Responsibility) was hij eerder al verantwoordelijk voor het uitwerken van verschillende succesvolle strandclubs. Zijn opdracht: de terreinen van het vroegere Club Sultan een compleet nieuwe invulling geven, het hotel van ‘het goede leven’ creëren.

Club Marvy is eigenlijk een hedendaags Egeïsch dorp, met twee stranden en een traditionele windmolen. Elke gast wordt hier wakker in een adembenemende tropische natuur. Er zijn palm-, pijn- en olijfbomen op het weelderig groene domein van 52 ha en binnen het complex zijn aardetinten, blauw en groen de hoofdkleuren. Gasten wandelen uit hun kamer naar een lokale bazaar of een bio-winkel. In elk hoekje valt er wel iets nieuws te ontdekken! Tot in de kleinste puntjes is alles gedecoreerd met lokale materialen. De architectuur is eenvoudig en natuurlijk. Eenvoudige lijnen, authentieke vormen, primitieve texturen en handgemaakte decoratie vind je dan ook overal in het hotel terug. De natuur wordt naar binnen gebracht door in de kamers de ramen te laten doorlopen van de vloer tot het plafond.

Club Marvy zal ook uitpakken met een groot Aquapark en speelruimtes voor de kleinste gasten. Deze bevinden zich ver van de kustlijn, aan het familiezwembad.

Over de architect

Fahrettin Aykut werd geboren in 1966 in Istanbul, en studeerde Architectuur aan de Minar Sinan Fine Arts Academy. Sinds 1996 werkt hij aan kunst- en designopdrachten samen met andere ontwerpers en artiesten in zijn studio FAAR (Fahrettin Aykut Area Responsibility). Daar kan je terecht voor elk aspect van architectuur, interieurvormgeving, concept- en productontwikkeling. Design ontstaat volgens Fahrettin Aykut op een organische manier en deze moet alle zintuigen prikkelen. De architectuur moet in harmonie zijn met de omgeving.

Module 1

Marvy Module 1 NL